Közületi, intézményi PVC padló tárolási és kezelési útmutató

tekercs-tarolo-allvany-paradiso98 (5)
tekercs-tarolo-allvany-paradiso98 (1)

A tekercseket száraz, tiszta és jól szellőztetett zárt térben, lehetőleg állványon kell tárolni. Ha erre nincs lehetőség függőleges helyzetben az eredeti csomagolásban kell raktározni. A hőmérsékletet: +10 °C és +35 °C között kell biztosítani. Szabadban a tárolás nem megengedett!  Kerülni kell a nedves és párás helyiségekben való tárolást is. A helyiség relatív páratartalma 40 – 75% között optimális.

A tartós deformálódás és repedésképződés megakadályozása érdekében nyomás vagy egyéb deformáló erő behatásától mentesen kell elhelyezni.

paradiso98-veszprem-grabo-strongair-tölgy-padloburkolat (11)

Fektetési feltételek

A PVC padló fektetése során, egy helyiségen belül kizárólag azonos gyártási számú tekercsek fektetése ajánlott. Mielőtt a burkolat rögzítése megtörténik, vizuálisan ellenőrizni kell a padló színét és felületét.
Ha az aljzat nedvességtartalma 2,0-5,0CM% között van, a páraelvezető és aljzat záró alátét használatát kell alkalmazni. Amennyiben a nedvességtartalom 2,0CM%-nál kisebb, a közületi padlókat páraelvezető alátét nélkül is le lehet fektetni.

Alátét használata javasolt amennyiben régi vagy vinyl burkolatra esetleg fémlemezre kerül a burkolat.
Aszfaltra való fektetés esetén az alátét használata kötelező.

Forrólevegős hegesztőzsinor

A hegesztéshez használt  zsinórt -az egységeket felhasználásig az eredeti csomagolásban-, ugyanolyan körülmények között kell tárolni, mint a padlóburkolatot. Fűtött tároló helyiségben a termékeket meg kell óvni a hőforrás közvetlen sugárzásától. A hőforrás és a tárolt anyag között minimum 1 méter távolság megengedett. Ugyanakkor a terméket a közvetlen napsugárzástól és a nagy komponensű mesterséges UV fénytől is védeni kell.