Sarok plusz radiátorcső

paradiso-sarok-cso-padloburkolas (1)
paradiso-sarok-cso-padloburkolas (1)

Egy kis finomság a szakmából : sarok plusz radiátorcső

A padlóburkolatok lerakásánál nagy eséllyel találkozhatunk olyan kiegészítő feladatokkal, mint pl. a fűtéscsövek esztétikus kivágása a burkolatból. Erre különböző megoldások kínálkoznak, melyekről részletes leírást található a Profi Padló weboldalának burkolási folyamatokat bemutató oldalán.

A tekercses padlóburkolatok (PVC padló, padlószőnyeg) fektetésénél a csövek helyének kivágása viszonylag egyszerű, mert az egy ollóval és sniccerrel megoldható. A laminált padlónál azonban több szerszámra is szükségünk van. Valamint nem árt egy kis barkács gyakorlat sem a fúrás és a fűrészelés elvégzésénél. Hogy pontosan hogy is néz ki ez a folyamat, arról részletes leírást találunk szintén a Profi Padló oldalán, a laminált padló lerakása címszó alatt.

paradiso-sarok-cso-padloburkolas (2)

Burkoló csapatunk természetesen gond nélkül megoldotta ezt a feladatot is.

Természetesen egy profi burkoló csapatnak nem okoz gondot a csövek körüli részek burkolása. De adódhatnak olyan helyzetek, amikor az ilyen vágásokkal tarkított burkolandó részek halmozottan jelentkeznek. Így történ ez abban az esetben is, amikor egy beugró részt még fűtéscsövek is szegélyeztek.