Többféle sportágat és tömegrendezvényt is kiszolgál a tihanyi sportcsarnok padlóburkolata

Többféle sportágat és tömegrendezvényt is kiszolgál a tihanyi sportcsarnok padlóburkolata

Az épület kivitelezését a nagykanizsai Murainvest Kft., a küzdőtér 1150 m2 felületének sportparketta burkolását a szolnoki Paradiso ’98 Kft. végezte. Különlegessége, hogy a sportparketta, 50 méter hosszúságban sport PVC-vel került összedolgozva, az épület szerkezetébe pedig óriási fagerendák kerültek beépítésre.

Az átadáskor Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Tihany a sportcsarnok megépültével szintet lépett, minőségibb szolgáltatásokat tud nyújtani a településen élőknek és az ide érkezőknek.

A polgármester tájékoztatása szerint a csarnokot jelenleg Tihany labdarúgó- és futsalcsapata használja, de a kézilabdázásra, kosárlabdázásra, röplabdázásra, valamint teniszezésre, és nyári edzőtáborok rendezésére is alkalmas.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az avatón hangsúlyozta, a kormányzati döntéseknek köszönhetően 2010 óta stratégiai ágazattá vált a sport, és Magyarország egyre előrébb kerül az európai országok közt a népesség rendszeres sportolását mérő rangsorban.

Forrás: Magyar Építők építőipari portál (2019.05.17)